23.8.19

Oproep tot vertrouwen #prayforamazonia

Het amazone gebied staat al dagen in brand. Media bericht over een recordaantal bosbranden, die waarschijnlijk om economische reden zijn aangestoken. Verslaggeving over brandende en verkoolde natuur tot vluchtende mensen en dieren roepen verontwaardiging, verdriet en angst op. Vooral omdat we zo afhankelijk zijn van dit natuurgebied; het Amazone gebied staat tenslotte bekend als de longen van de aarde. De vraag die velen zich terecht stellen is: ‘Wat hebben deze branden voor invloed op ons voortbestaan’?

Eeuwenlang heeft het verspreiden van zorgelijk nieuws mensen in actie gekregen. Vooral als het om geld doneren ging. Natuurlijk is er niet mis met geld doneren. Er kan daarvan personeel en materiaal ingezet worden. Maar kan een mens genoeg doen tegen zoveel natuurgeweld? 

Onderzoek, en eigen ervaring, hebben al meerdere keren aangetoond dat lage emoties, zoals angst, verdriet en woede de mens vooral belemmeren. We kunnen in die staat niet meer helder denken, sluiten ons af van onze omgeving en nemen slechte beslissingen. 
De beste resultaten bereiken we als we in vertrouwen verkeren en ons openen voor de wereld om ons heen. Alles is één en alleen als we hoog in onze energie zitten en open staan, is het mogelijk om een positieve invloed uit te oefenen op de wereld om ons heen. 
Gregg Braden beschrijft in zijn boek De Goddelijke matrix - en ik heb dezelfde ervaring - dat we in die staat zelfs invloed kunnen uitoefenen op het weer. En zou een aantal dagen tot weken regen niet de beste oplossing zijn? 

Om dit te kunnen bewerkstelligen is het nodig dat zoveel mogelijk mensen hun zorgen, angsten, verdriet en boosheid loslaten, en hun energiefrequentie verhogen. Hiervoor is het belangrijk om je te focussen op het eindresultaat. Dat doe je op de volgende manier: 

1. Voel de emotie(s) die het bij je oproept. Lage emoties zijn het teken dat je gedachten over het gebeuren niet in lijn zijn met de universele waarheid. Dat wil niet zeggen dat je die emoties niet mag voelen. Sterker nog, ze moeten gevoeld worden! Desnoods stel je je een zwembad voor vol met de emotie die je ervaart en laat je je er langzaam in onderdompelen. Voel het, geef je er helemaal aan over. Je ego zal tegenstribbelen, maar zodra je je overgeeft zul je merken dat de emotie vanzelf verdwijnt. 

2. Onze gedachten over de branden zijn slechts een oordeel en hoeven daardoor geen waarheid te zijn. Het zou, gezien vanuit een brede perspectief, best eens kunnen dat deze branden precies datgene zijn wat de aarde nodig heeft. 
Tenslotte maakt brand grond vruchtbaar. En wij mensen, met onze kleine breinen kunnen wel wensen, maar niet overzien wat het beste is voor het grote geheel. Dus laat oordeel over wat goed en fout is los. 

3. Focus je op wat je een goed gevoel geeft. Alleen als je hoog in je vibratie zit, je je opent en contact legt met de wereld om je heen kunnen er dingen in beweging komen en stromen. In dit geval; stel je bijvoorbeeld voor hoe het gaat regenen in het amazone gebied. Hoe de grond afkoelt tot een aangename temperatuur. Hoe de branden geblust worden en hoe mensen opgelucht zijn en beginnen te dansen. Hoe jaguars brullen van blijdschap, hoe mensen en dieren elkaar weer vinden en verenigd worden. Hoe de natuur in de komende maanden weer opbloeit, hoe nieuw leven kans krijgt, hoe dat plekje op aarde opgeschoond en gezuiverd is en weer tot bloei komt. Hoe deze gebeurtenis initiatieven van de grond laat komen in andere werelddelen. Hoe werelddelen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen stukje natuur en zo meerdere ‘longen’ op aarde creëren. Hoe de wereld steeds groener en gezonder wordt….

4. Zelfs al weet ons kleine brein niet hoe, en zelfs al wordt de brand niet geblust door regen, VERTROUW dat er een oplossing is.

5. Mocht je tijdens bovenstaande proces, vanuit je gevoel en dus niet vanuit je denken, geïnspireerd worden tot actie, handel daar dan naar.

photographer unknown

Geen opmerkingen:

Een reactie posten