21.4.15

Aantrekken wat je wenst.

“Hoe is het met je?” vraagt hij als we elkaar weer ontmoeten. “Goed,” zeg ik. En na wat aanmoediging begin ik enthousiast te vertellen over de ‘wonderen’ die me afgelopen maand zijn overkomen. En terwijl ik mezelf hoor praten verbaast het me hoe anders mijn verhaal is vergeleken met de vorige keer dat we elkaar ontmoetten.

Zo’n andere halve maand eerder leek alles mis te gaan wat maar mis kon gaan. Zowel op het gebied van relaties, gezondheid, werk, materie, als financiën leek het tegen te zitten. En hoewel de ‘feiten’ reden genoeg waren om in paniek te raken voelde ik mijn vertrouwen in een oplossing groeien.
Three sides to every story: yours, mine and the truth - Bianca van Baast

Steeds duidelijker zie ik dat er eigenlijk geen waarheid, goed of slecht bestaat. Wat lijkt op een tegenvaller kan uiteindelijk een meevaller zijn, en wat de ene dag waarheid is, blijkt de volgende dag onzin. De angsten, pijnen en onzekerheden die tegenslagen met zich kunnen meebrengen, worden alleen maar veroorzaakt door het verhaal dat wij er zelf over vertellen. 
Het tegenovergestelde verhaal is net zo goed waar.

Dankzij de wet van aantrekking, een natuurwet die net als zwaartekracht altijd werkt, trek je altijd in je leven aan wat je het sterkst voelt, denkt of gelooft. 
Hoewel ik zo positief mogelijk probeerde te denken, heeft deze wet mij meer dan eens duidelijk gemaakt dat ik (onbewust) niet altijd de meest optimistische overtuigingen, gedachten en gevoelens had te beoordelen aan de pech die ik aantrok.
Red telephoneline - Bianca van Baast


De wet van aantrekking werkt als volgt. Op elk moment van de dag heb je verlangens; misschien verlang je naar een andere temperatuur, meer of minder mensen om je heen, meer welvaart of minder zorgen. En omdat jij en alles in het universum één zijn, is alles zich bewust van jouw verlangens. Het wil je wensen graag laten uitkomen, maar jouw overtuigingen over de mogelijkheden daarvan en je tegenstrijdige gevoelens en gedachten hierover (bv of je het waard bent) bepalen hoe, wanneer en of, je verlangens daadwerkelijk waarheid worden.

Op een dag in oktober 2011 verlangde ik om een schilderij te verkopen. Ik liet los wanneer en hoe dit moest gebeuren. ’s Middags vond ik een stuiver, wat ik zag als een goed voorteken. ’s Nachts droomde ik dat ik papier gebruikte om mijn bloeden te stelpen waarna het papier veranderde in geld. Weer iets dat mijn geloof in een verkoop versterkte. Een week later verkocht ik mijn duurste schilderij ooit.
Enkele jaren later vroeg iemand me wat er moest gebeuren om een schilderij te verkopen. Sarcastisch antwoordde ik dat ik dan een stuiver moest vinden. Ik had op dat moment geen vertrouwen in een verkoop en al helemaal niet in het vinden van een ‘stuiver-met-beloftes’. De volgende dag verloor ik een stuiver. Bezorgd vroeg ik me af of dit een financiële domper voorspelde. En ja hoor, ’s middag vertelde mijn garage dat mijn auto er veel ernstiger aan toe was dan ik verwacht…

Wie dus verandering wil, zal op zoek moeten naar (onbewuste) belemmerende gedachten, overtuigingen en gevoelens. Zodra je ziet dat deze alleen van jouw zijn en dus geen vaststaand feit, creëer je ruimte voor nieuwe zienswijzen en verander je je toekomst.
De veranderingen die je aantrekt kunnen klein zijn, en omdat ze zo logisch in je nieuwe denk,- en zienswijze passen zullen ze misschien niet eens opvallen, maar weet dat elk klein verschil een groot effect kan hebben op de toekomst…

4 opmerkingen:

 1. Mooi artikel en het blijkt dat het om de wet van de vibratie gaat i.p.v. de aantrekking. De gedachten waar we ons emotioneel aan verbinden zullen we aantrekken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk Jeannette. De wet is het beste bekend als de wet van aantrekking, maar omdat het met vibratie te maken heeft, is de benaming 'de wet van resonantie' juister. In een vorige blogpost (zie http://goo.gl/NIAoFZ) schreef ik hier al eerder over.

   Verwijderen
 2. zo blij om dit te lezen . Was na een lange periode van verwerking ptss op zoek naar een nieuwe liefde . Alleen mannen die op mijn lijf uit waren . Liet het los , en heb nu een lieverd gevonden . Toch moeilijk , toch wil ik nu bezig zijn met wat IK ook belangrijk vind en niet mezelf wegcijferen .

  BeantwoordenVerwijderen