16.12.14

Eén voor (ons) allen, allen voor één.

Stel dat de theorie betreffende de oerknal waar is. Dat alles in het universum is ontstaan door een energetische ontlading van één heet punt. Dat zou betekenen dat alles, elke planeet, ster, persoon, dier, plant, huis en auto uit dezelfde bron is ontstaan en dus uit hetzelfde materiaal bestaat, namelijk energie.

Tijdens een test in de jaren ‘90 splitsten wetenschappers een foton (een lichtdeeltje) in twee delen, waarna ze de deeltjes kilometers van elkaar scheidden. De wetenschappers gaven het ene deeltje een opdracht en ontdekten dat het andere deeltje per direct en op precies dezelfde manier reageerde als het deeltje dat de opdracht kreeg en uitvoerde. Het was alsof de deeltjes nooit van elkaar gescheiden waren.
Nebula - via Pinterest

Net als de gesplitste fotonen waren wij dus ook ooit één en kunnen we er vanuit gaan dat we nog steeds met alles in het universum in verbinding staan. Dit betekent dat alles wat we onszelf aan doen, we ook de ander aan doen. En anders om. 

Laat dit even tot je doordringen. Als je dus roddelt over een ander, haal je niet alleen de ander naar beneden maar minacht je alles wat bestaat, inclusief jezelf. Wie iets achterhoudt voor een ander, verbreekt de verbinding voor iedereen. En als je vuil dumpt in de natuur, vervuil je niet alleen de wereld, maar ook je eigen lichaam en dat van je geliefden.

Het is dus waar; Een betere wereld (universum) begint bij jezelf. Het begint met de intentie om altijd te kiezen voor een win-win-win situatie: Is het goed voor mij? Is het goed voor de ander? En is het goed voor de aarde?

Dit is voor velen een geheel nieuwe denkwijze en zal reacties oproepen als: “zolang de overheid niet veranderd en grote bedrijven blijven uitbuiten doe ik niet mee”.
Not me II - Bianca van Baast 

Het is inderdaad makkelijker om af te wachten en de verantwoordelijkheid bij een ander neer te leggen. Maar zolang je het welzijn van jou en je geliefden afhankelijk maakt van een ander zal er weinig veranderen.

Stel je eens voor wat een impact het heeft als jíj begint en anderen inspireert hetzelfde te doen! Hoe meer mensen zich het doel stellen om te streven naar het beste voor alles dat bestaat, hoe makkelijker grote instanties zwichten om hetzelfde te doen.

Maak dus de intentie en vergeef jezelf als het een keer mis gaat. Blijf oefenen en streven naar een gezondere en liefdevollere jij. Er is tenslotte maar één persoon nodig om verandering te brengen voor ons allen. En zo brengt verandering bij ons allen verbetering voor jou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten