13.10.14

Je eigen pad volgen, egoïstisch of niet?

Bron: Pinterest

Met ‘Een glimp van je ziel’ moedig ik iedereen aan om zijn eigen weg te gaan in plaats van de massa te volgen. Dat kan egoïstisch klinken en zou wel eens tot chaos kunnen leiden, maar het tegenovergestelde is tevens waar als we het juiste pad maar volgen.

We zijn namelijk allemaal geboren met een navigatiesysteem dat ons verteld welke route we moeten nemen. Een eindbestemming hoeven we niet in te voeren, omdat dit al lang voor onze geboorte werd gedaan. We noemen het systeem de ziel. 

Meestal horen we de aanwijzingen van de ziel niet vanwege de radio (ons ego) die te hard staat en de medepassagiers (onze omgeving) die te hard praten. Hierdoor luisteren we wel naar de aanwijzingen van ons ego en omgeving, maar niet naar de ziel die als enige de juiste bestemming weet.

Om zijn doel te kunnen bereiken moet de ziel zich blijven ontwikkelen. Dit doet het door levenservaring op te doen. Daar heeft het meerdere levens voor nodig die precies aansluiten bij hetgeen dat nog ontwikkelt moet worden.
De ziel kiest daarom een specifiek lichaam met al zijn talenten en beperkingen om in te (re)ïncarneren en een bepaalde omgeving met al zijn mogelijkheden en onmogelijkheden.
Een glimp van je ziel -
Bianca van Baast 
Dit verklaard waarom we allemaal zo anders zijn en het absoluut geen zin heeft om te proberen iemand anders te zijn. 

De ziel navigeert ons via gevoelens, ingevingen en dromen. De richting die het ons opstuurt is niet altijd de meest logische of de meest wenselijke. Want waar wij onze doelen zo snel mogelijk willen bereiken zonder pijn of moeite, houdt de ziel juist het algemeen belang in het oog en de beste uitkomst op lange termijn. De ziel leidt ons met onvoorwaardelijke liefde voor onszelf en ieder ander wezen in het universum.

Vandaar dat ik iedereen aanmoedig om zijn eigen weg te volgen; een route die niet wordt gevolgd omdat het verstandelijk wijs is of omdat het ons zo snel mogelijk bevrijdt van negatieve emoties, maar omdat het wordt gevolgd vanuit bezieling en onvoorwaardelijke liefde. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten