30.3.17

Leestip: Wees lief voor jezelf – over de kunst van het ontvangen door Patricia Spadaro

Wees lief voor jezelf -
Patricia Spadaro
Zoals de roze cover al doet vermoeden is dit boek vooral op vrouwen gericht. Onterecht vind ik. De motivatie van de schrijfster is dat vrouwen nu eenmaal opgroeien in een rol van zorgen en plichten. Alsof dit voor mannen niet geldt?!

Toch wil ik dit boek van harte aanbevelen. Vooral aan hen die ervan overtuigd zijn dat geven belangrijker is dan ontvangen (en hierdoor zelf telkens in overlevingsstand staan). 
Het boek bestaat uit vier delen, maar het wakker-schud-moment begint bijna meteen in deel één. Daarna kabbelt het boek verder met mooie en herkenbare verhalen uit Oosterse en Westerse tradities en persoonlijke ervaringen, met hier en daar nog een opschud momentje als een mythe wordt ontkracht en wordt omgezet naar “magie”, zoals de schrijfster het noemt. 


Vrouwen zijn gewend om veel te geven - aan hun werk, partner, kinderen, vrienden en familie. Waarom is het voor hen toch zo moeilijk om te ontvangen? Patricia Spadaro houdt vrouwen een spiegel voor: hoe sta je in je drukke leven en hoe kun je dat veranderen, ten gunste van jezelf én van mensen om je heen. Op een realistische manier leren de lezers hoe ze grenzen kunnen bepalen en aangeven, balans kunnen vinden en voor zichzelf kunnen kiezen, zonder anderen uit het oog te verliezen.

BoekenBoeken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten