21.6.16

Je toekomst begint NU

De middag liep ten einde. Het was een mooie dag geweest. We besloten nog even het pleintje op te lopen waar eerder die dag een tweedehandsmarkt was gehouden. De handelaren waren hun spullen aan het inpakken, maar bij het zien van onze nieuwe gezichten begonnen ze de producten, die nog op de kraam lagen, opnieuw aan te prijzen.

Ik liep naar een kraam met dozen vol boeken. “Nu maar voor een euro per stuk!” riep de vrouw achter de kraam met een toon van ‘neem alsjeblieft mee, dan hoef ik ze niet nog eens mee te zeulen’. Er zaten bekende auteurs en titels bij. De meeste boeken hadden ooit hoog in de boekenlijst gestaan, maar blijkbaar hadden ze nu hun waarde verloren voor hun eigenaresse.

Ik pakte het boek ‘The Secret’ van Rhonda Byrne uit de doos. Een boek dat beweert dat je alles kunt bereiken en hebben wat je maar wilt dankzij de wet van aantrekking. “Ach, dat werkt toch niet” riep de koopvrouw terwijl ze een wegwerpgebaar maakte.Nee, dat had ik al eens eerder gehoord. De wet van aantrekking werkt niet; zoveel mensen doen een wens en kijken vol verwachting naar de toekomst zonder dat er wezenlijk iets verandert.
Et Lux Hominum - Steven DaLuz
De wet van aantrekking, ook wel bekend als de wet van vibratie of de wet van resonantie, is een universele kracht die zegt ‘dat wat overeenkomt met zichzelf wordt aangetrokken’. Ofwel soort zoekt soort; de mensen, spullen, kansen en ervaringen die met jouw energetische vibratie overeenkomen, komen op je pad, terwijl de rest onzichtbaar of onbewust voor je blijft.

De reden dat de wet van aantrekking niet lijkt te werken (ik schrijf ‘lijkt’ omdat de wet ALTIJD werkt) is omdat de energetische vibratie van een persoon vaak niet of nauwelijks verandert, waardoor de situatie ook niet of nauwelijks verandert.

Onze energetische vibratie is afhankelijk van de manier waarop wij ons voelen. Hoe beter je je voelt en hoe meer (zelf)vertrouwen je hebt, hoe aangenamer de dingen zijn die op je pad komen. Niet omdat je dat verdient, maar omdat het met je overeenkomt.

De meeste mensen denken pas gelukkig te kunnen zijn als ze hebben wat ze willen, maar eigenlijk werkt het dus juist andersom.
Sta even stil bij wat dit betekent: Je toekomst hangt dus af van de gedachte, en daarmee het gevoel, waar je NU voor kiest. Je bent dus niet afhankelijk van anderen, maar van je eigen gevoelens en emoties.

- Als je stress ervaart en gewoon doorgaat, creëer je een andere toekomst dan wanneer je de tijd neemt om tot rust te komen.
- Als je een tv programma kijkt, een krant of tijdschrift leest terwijl dit je angstig of bezorgd maakt, dan creëer je een andere toekomst dan wanneer je kiest voor entertainment waar je om kunt lachen of geïnspireerd door raakt. (Je kunt ook je gedachten over wat je ziet of leest veranderen zodat je je beter gaat voelen)
- Als je de sores van je werk mee naar huis neemt, creëer je een andere toekomst dan wanneer je die achterlaat op je werk.- Als je iets doet met enthousiasme creëer je een andere toekomst dan wanneer je iets doet omdat het ‘moet’.
- Als je weigert te vergeven en boos of wraakzuchtig blijft, dan creëer je een andere toekomst dan wanneer je vergeeft. 
- Als je vasthoudt aan het idee dat je niet goed genoeg bent, creëer je een andere toekomst dan wanneer je je openstelt voor het idee dat je goed bent zoals je bent.
- Als je iets of iemand veroordeelt, creëer je een andere toekomst dan wanneer je het erkend en accepteert.

Hoe kun jij NU kiezen voor een (nog) beter gevoel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten