30.5.16

Leestip: Ruimte voor jezelf - opruimen in geest en huis door Stephanie Bennett Vogt

Ruimte voor jezelf -
 Stephanie Bennett Vogt

In haar boek Het geluk project merkt Gretchen Rubin op dat opruimen haar gelukkig maakt. Niet zo zeer de activiteit zelf, maar wel de ruimte die ze hiermee creëert. Stephanie Bennett Vogt bevestigt dat opruimen niet alleen letterlijk ruimte in je omgeving brengt, maar ook in jezelf. 
Hoewel we het vaak niet eens in de gaten hebben vreten spullen die op de verkeerde plek liggen, nog niet afgewerkt zijn, of niet meer bij ons passen, energie. En ook tijdens het opruimen komen er emoties naar boven zoals angst voor tekort, onzekerheden over de keuzes die we maken en verdriet als we afscheid nemen.

Hoewel het boek ‘Ruimte voor jezelf’ over opruimen gaat, wordt je niet ‘gedwongen’ om iets weg te doen. De schrijfster maakt je vooral bewust van wat er binnenin je afspeelt en hoe je daarmee om kunt gaan zodat ruimte creëren in en om je heen een stuk makkelijker gaat.


Rommel is niet alleen de hoeveelheid spullen achter in onze kast, maar bepaalt hoe wij onszelf en de wereld om ons heen ervaren.' In 'Ruimte voor jezelf' laat Stephanie Bennet-Vogt zien dat opruimen niet een gedachteloze oefening van weggooien is, maar een voorzichtige reis van oplettendheid, de tijd nemen, aandacht geven en loslaten. 'Ruimte voor jezelf' is een nieuw model van opruimen, dat de oude oosterse wijsheid van ruimteverdeling combineert met praktische westerse tips om op te ruimen. Stephanie Bennet-Vogt helpt in haar praktijk SpaceClear al jarenlang mensen om orde op zaken te stellen. Ze geeft wereldwijd trainingen op dit gebied en is columnist voor 'The Huffington Post.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten