15.3.20

Alles is goed en het zelfhelend vermogen

Een beetje ironisch is het wel. Om juist nu mijn nieuwste schilderij ‘All is well' te presenteren. Het schilderij is een aanmoediging om te vertrouwen. 
Het hele universum bestaat namelijk uit polariteit.
Er kan geen licht bestaan zonder donker.
Er kan geen liefde zijn zonder angst. 
Er kan geen gezondheid bestaan zonder ziekte. 
Er kan geen kracht voorkomen zonder zwakte. 
Alles hoort te zijn zoals het is. Het is aan ons waar we ons op focussen. Op licht, liefde, gezondheid en kracht. Of het tegenovergestelde.

De meesten van ons zijn momenteel gefocust op het tegendeel. Door het laatste nieuws te volgen en maatregelen te nemen denken we meer ellende te kunnen voorkomen. Maar het brein kan zich maar op één ding tegelijk focussen. Op ziekte of gezondheid. Op vertrouwen of op angst (machteloosheid, slachtofferschap, et cetera).

All is well - Bianca van Baast
Onaangename situaties ervaren heeft een functie. Het is een uitnodiging om je bewust te worden van wat je wel wilt. Het gekke is dat we niet hoeven te weten HOE we bereiken wat we willen. Het enige wat er toe doet is dat we voor ons zien, en voelen, WAT we willen. 

Een voorbeeld:
Ik lijd sinds de jaren ‘90 aan chronische pijnen. Het begon met een pijntje in een klein gebied dat zich steeds verder uitbreidde en meer pijn ging doen. In 2017 was het zo erg dat ik nog maar amper kon lopen, zitten of staan. Zelfs liggen vormde regelmatig een probleem. Volgens de dokter zat er niets anders op dan levenslang pijnstillers slikken. Maar vanwege een intolerantie was dat geen optie.

Dagenlang lag ik in bed me te verzetten tegen de pijn. Tot het moment dat ik het vechten beu was en me begon af te vragen WAT ik dan wel wilde. 
Ik wilde me goed voelen, energiek, krachtig en gezond. Terwijl ik, beperkt in mijn bewegingen, op bed lag, vroeg ik me af welk beeld daarbij hoorde. Ik zag mezelf op een warme lentedag buiten lopen, huppelen en rennen. Volledig vrij en genietend. Heerlijk!

Ons brein maakt geen onderscheid tussen werkelijkheid en fantasie. Het geloofde dus dat ik daar echt liep en liet mijn lichaam acuut stoffen aanmaken die mij meteen beter deden voelen. Zo stimuleerde ik het zelfhelend vermogen van mijn lichaam. 

Painting by Steven DaLuz
En omdat ik nu een ‘herinnering’ had van mijn potentiële toekomst (zie Dr Joe Dispenza voor meer info hierover), begon ik te voelen dat ik kon genezen. Voor het eerst in lange tijd was ik niet meer gericht op pijnbestrijding of de angst dat het alleen maar erger zou worden. Ik had ‘gezien’ en ‘gevoeld’ dat het ook anders kon. Door de ervaring veranderde mijn focus en zag ik ineens mogelijkheden om te helen.
De pijn is nog niet helemaal over, maar ik voel het langzaam mijn lichaam verlaten. Ik kan weer uren lopen en staan. En ik voel me beter dan ik me in jaren heb gevoeld.

Gezondheid, vrede, vrijheid, liefde en een gezonde aarde is er. We moeten het alleen nog leren zien.
Wat wil jij? Zie het, voel het en word het.

1 opmerking:

  1. Mag ik de prachtige foto (all is well) op facebook zetten met een link naar jouw site natuurlijk?

    BeantwoordenVerwijderen