6.8.18

Leestip: Overstijg jezelf - denk anders, denk beter in 4 weken door Joe Dispenza

Overstijg jezelf - Joe Dispenza
Ieder mens maakt in zijn vroege leven al situaties mee waarin men heftige emoties ervaart. Het is de bedoeling dat zo’n emotie dan door je heen stroomt en  je lichaam weer verlaat. Maar soms lukt dat niet en blijft de emotie (met overeenkomstige gedachten) in je lichaam aanwezig. Op zo’n moment wordt de emotie, die maar van korte duur hoort te zijn, een stemming die weken tot maanden kan aanhouden. Het gevaar bestaat dat het lichaam verslaafd raakt aan de hormonen die hierbij vrijkomen, waardoor de emotie uiteindelijk deel wordt van je persoonlijkheid. Mensen noemen je boos of afstandelijk, men ervaart je als neerslachtig of angstig. En telkens kom je in situaties terecht die deze eigenschap bevestigen. 

Hoe functioneren het lichaam en het brein in dit geval? En kun je hier verandering in aanbrengen? In ‘Overstijg jezelf – denk anders, denk beter in 4 weken’ geeft Dr Joe Dispena hier antwoord op. 


‘Overstijg jezelf’ van Joe Dispenza is één van mijn favoriete boeken. Ik heb het ondertussen al drie keer gelezen en de inhoud blijft me fascineren. Niet omdat het makkelijk te lezen is, want dat is het niet. Het bevat pittige informatie en doordat de auteur 'u' gebruikt in plaats van 'je' voelt het voor de lezer wat afstandelijk aan. Maar het geeft antwoord op de vraag waarom je toch telkens in dezelfde (emotionele) situaties terecht komt, ondanks je voornemen om niet meer in dezelfde valkuil te stappen. Discipline om het te voorkomen blijkt niet voldoende. Verandering is alleen mogelijk als je begrijpt hoe je brein en lichaam functioneren en hoe je hen in jouw voordeel kunt laten (samen)werken.

Verander je hersenen, creëer de werkelijk die je wenst. 
Hersenen zijn geen vaststaand gegeven. Je hoeft het niet de rest van je leven te doen met de hersenen waarmee je geboren bent. Er is een nieuwe wetenschap aan het groeien die iedereen in staat stelt de gewenste werkelijkheid te creëren. De auteur geeft de lezer de kennis om ieder aspect van zichzelf te veranderen én handvatten om die kennis ook toe te passen, zodat je binnen 4 weken ook werkelijk meetbare veranderingen kunt maken.

Joe Dispenza, onder andere bekend van de documentaire ‘What the bleep do we know!?' en zijn eerste boek 'Evolve Your Brainstudeerde biochemie aan de Rutgers University. Hij heeft een bachelorsgraad in de neurowetenschap en verwierf zijn doctorstitel in de chiropraxie aan de Life University in Atlanta,Georgia, waar hij magna cum laude promoveerde. Dr. Joe’s postdoctoraalopleiding omvatte neurologie, neurowetenschap, hersenfunctie en hersenchemie, celbiologie, geheugenformatie,en ouder worden en levensduur. 

BoekenBoeken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten