7.7.21

Alles is omkeerbaar

Photographer unknown
Hou je van thrillers? Of misschien van andere spannende verhalen? Ik persoonlijk niet, maar mocht je het waarderen, dan heb ik hier een spannend verhaal voor je (met happy ending).

Er waren eens een aantal invloedrijke families op aarde die samen het plan hadden om de wereld aan hun voeten te krijgen. Want ja, wie wil dat nu niet?!

De beste manier om dit mogelijk te maken, zo dacht men, was door de mens lam te leggen. Niet alleen fysiek, maar ook psychisch en financieel. Op deze manier zou de mens namelijk geen weerstand meer bieden tegen de tijd dat ze als menselijk schild zouden worden ingezet.

Het plan begon lang, lang geleden. En ze deden het niet zelf: nee, daar hadden ze hun "mannetjes" voor.

Eerst vervreemde men de mens van God en de natuur. En omdat de mens hierdoor het vertrouwen in eigen lichaam verloor, en niets meer had om in te geloven, gingen ze meer en meer luisteren naar autoriteiten buiten zichzelf. Dit bood de heersers de gelegenheid om de mens bang te maken voor iets onzichtbaars.

Daarna werd het “de gewone mens” (die in werkelijkheid niet zo gewoon was) verboden om elkaar te ontmoeten. Zij die dit verbod negeerden of aan grote klokken hingen, werden het zwijgen opgelegd.

Om de mens af te leiden van gelekte informatie, stuurde men onjuiste info de wereld in, zodat niemand meer de waarheid zou kennen. Stel je eens voor wat een chaos en verwarring dit moet hebben opgeleverd!

De handel werd deels stilgelegd en zoveel mogelijk bemoeilijkt (Suezkanaal?). Langzaam werden de schappen in winkels leger en begonnen de prijzen te stijgen.

Om nog meer schaarste te creëren werd de techniek uit de videoclip 'cloudbusting' van Kate Bush (1985) verbeterd, zodat het extreme weer al jaren de oogsten deed mislukken. De boeren die nog niet uitgekocht waren of weggepest, kregen steeds meer redenen om op te geven of te vertrekken.Ondernemers gingen failliet, huizen werden duurder en de schulden van mensen en overheden liepen op. Steeds meer mensen raakten hun bezittingen kwijt.
Maar niet getreurd. Men bood een oplossing!

De heersers beloofden alle schulden kwijt te schelden. Gewoon, heel makkelijk: door een nieuw digitaal (betalings)systeem in te voeren. Maar daarmee kregen ze wel ALLE inzicht en zeggenschap over jouw inkomsten en uitgaven. (Mooie deal toch?)

Is dit thriller genoeg? In werkelijkheid is het nog spannender.

Een goed verhaal kent echter altijd een happy ending. Want ALLES is omkeerbaar. Je maakt gewoon een andere keuze!

Gedurende het fysiek, psychisch en financieel lamleggen, begonnen steeds meer mensen in te zien wat er gaande was. En in plaats van zich te laten verlammen, gingen ze kracht zoeken in zichzelf en bij elkaar. Ze negeerden autoriteiten buiten zich en werden zo hun eigen autoriteit. Ze maakten contact met hun intuïtie en ontdekten dat ze tot veel meer in staat waren dan ze ooit hadden gedacht.
Je hoeft er alleen maar op te vertrouwen om het te ontdekken.

En het einde van het verhaal?

De heersers, die niet anders kenden dan heersen (best zielig eigenlijk), hadden niets meer om over te heersen en werden nu zelf lam.

En de mens? Die vond vertrouwen in zijn innerlijke kracht en eigen natuur. En durfde EINDELIJK in zichzelf te geloven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten