12.2.19

I have a dream

Ik heb een droom.

Ik droom van een wereld waarin niets en niemand veroordeeld wordt, maar alles en iedereen welkom is. 

Ik droom van een wereld waarin we ons niet hard opstellen, zoals een eik (die bij de eerste storm omligt), maar waarin we zacht zijn en als wilgen meebewegen met de wind, ongeacht vanuit welke richting de wind komt.

Ik droom van een wereld waarin we ons geen slachtoffer voelen van een ander, maar innerlijke wijsheid en kracht in onszelf ervaren en het lot in eigen handen nemen.

Ik droom van een wereld waarin we een ander niet de schuld geven van een ongemakkelijk gevoel, maar bij onszelf te raden gaan welke gedachte deze emotie veroorzaakt. 

Ik droom van een wereld waarin we het innerlijke niet veroordelen, maar begrip en compassie hebben voor, zowel onze eigen emoties, gevoelens en dromen, als die van een ander.

Ik droom van een wereld waarin we een ander niet verantwoordelijk stellen voor ons geluk, maar waarin we onszelf de vreugde en liefde geven die we wensen en tegelijk de ander de ruimte bieden om daar aan bij te dragen mocht men dat wensen.

Dream - Bianca van Baast

Ik droom van een wereld waarin we niet verwachten dat een ander ons vrede, rust en liefde geeft, maar dat we inzien dat alles wat we nodig hebben in onszelf te vinden is, en dat we het onszelf mogen én behoren te geven.

Ik droom van een wereld waarin we niet alles geven wat we hebben om daarna burned out te raken, maar waarin we onszelf constant liefhebben en opladen, zodat we altijd genoeg hebben om te delen.

Ik droom van een wereld waarin het ego niet langer de boventoon voert, maar waarin we de stem van de ziel en het ego weten te onderscheiden en het ego ondergeschikt wordt aan de ziel.

Ik droom van een wereld waarin we niet handelen uit angst of boosheid, maar waarin we keuzes maken uit liefde, vertrouwen en compassie.

Ik droom van een wereld waarin we geen geheimen hebben voor elkaar, maar open en eerlijk zijn.

Ik droom van een wereld waarin we horror, geweld, porno en dergelijke niet nodig hebben om iets te voelen, maar dat we het lef hebben om onze eigen emoties onder ogen te komen en daar genoeg aan hebben.

Ik droom van een wereld waarin we onze menselijke imperfecties omarmen en tegelijk het Goddelijke in ons (h)erkennen en aanwenden.

In the midst of creation - Bianca van Baast
Ik droom van een wereld waarin we niet blijven hangen bij wat we niet willen, maar dat we een visie voor de toekomst creëren die overeenkomt met de wil van ons hart, dat we ons daar op focussen en door laten leiden.

Ik droom van een wereld waarin kinderen niet gedicteerd worden door volwassenen over hoe ze moeten leven en wie ze moeten zijn, maar dat volwassenen kinderen de ruimte geven om hun eigen-wijsheid te volgen en hen daar in steunen.

Ik droom van een wereld waarin meisjes niet afhankelijk zijn van de goedkeuring van anderen, maar waarin zij leren dat ze zelf de (creatie)kracht hebben om van hun leven een succes te maken.

Ik droom van een wereld waarin (jonge) mannen niet altijd stoer hoeven te zijn en zichzelf moeten bewijzen, maar dat ze ook zacht en kwetsbaar mogen zijn.

Ik droom van een wereld waarin we niet vechten en ons verzetten tegen wat er is, maar dat we (h)erkennen waar de liefdes/levensstroom naartoe gaat en ons daar aan overgeven.

Ik droom van een wereld waarin we mensen en situaties niet veroordelen of willen veranderen, maar ze als kruispunten beschouwen die ons de kans geven om nieuwe keuzes te maken.

Ik droom van een wereld die in potentie al bestaat. Hierin vertrouwen en er naar handelen is hem verwezenlijken.
Doe je mee?

BoekenBoeken

2 opmerkingen:

  1. Mooie dromen! Dank voor het delen.

    Ik geloof oprecht dat het verwezenlijken van deze dromen in jezelf verscholen is. Daar doe ik mijn best voor. Iedere dag opnieuw.

    BeantwoordenVerwijderen