1.11.18

Leestips: De kracht van echte vrouwen & De kracht van echte mannen door David Deida

De kracht van echte vrouwen
- een hemelse liefdesgids

Deze twee boeken sluiten mooi aan op mijn vorige blog ‘Vrouwenkracht’, waarin ik vrouwen én mannen adviseer om slachtoffer,- en daderrollen los te laten en de balans tussen mannen en vrouwen te herstellen. Gelijkheid tussen de seksen is niet voldoende om dit te bereiken. Vrouwen zijn tenslotte geen mannen, en omgekeerd. Van nature zijn we verschillend en juist in die diversiteit ligt de sleutel om tot volle bloei te komen. 
‘In de kracht van …’ schetst auteur David Deida ons een beeld van de vrouwen en mannen die we dienen te zijn (en onbewust ook willen zijn) om nader tot elkaar te komen, en wat daar voor nodig is. 


De kracht van echte mannen
- Gids voor de omgang met
vrouwen, werk en seksualiteit
David Deida publiceerde een tiental boeken over de seksuele en spirituele relaties tussen mannen en vrouwen. Het meest bekend is 'De kracht van echte mannen'. 
Hierin wijst David Deida de moderne man de weg naar een daadkrachtig, waarachtig en vrij leven. Deida stelt dat de trend naar seksuele gelijkheid een belangrijke oorzaak is van het ontbreken van geluk in relaties. Het heeft namelijk niet alleen geleid tot economische en sociale gelijkheid, maar ook tot seksuele neutraliteit. Nu de gelijkheid tussen de seksen een feit is, zegt Deida, wordt het tijd om onze mannelijke of vrouwelijke essentie weer in ere te herstellen. En daarmee het vuur van de seksuele hartstocht opnieuw aan te wakkeren!


In '
De kracht van echte vrouwen' belicht Deida ditzelfde thema vanuit de vrouwelijke invalshoek. Het boek is geschreven in de vorm van een serie brieven van een man aan zijn geliefde (de lezer), een vorm die het mogelijk maakt een groot aantal aspecten van de vrouwelijke seksuele spiritualiteit te verkennen. Gemeenschappelijk thema van de brieven is liefde, seksualiteit, intimiteit en wederzijdse betrokkenheid.Geen opmerkingen:

Een reactie posten