26.2.17

Hoe we betere (wereld)leiders krijgen...

Heb je wel eens gehoord van de wet van aantrekking? Deze universele kracht, ook wel bekend als de wet van resonantie, zorgt ervoor dat wat overeenkomt met zichzelf wordt aangetrokken. Met andere woorden; soort zoekt soort. Alleen de mensen, spullen en kansen die corresponderen met jouw energetische frequentie, komen op je pad.

Dit geldt ook voor politici. Hun frequentie komt overeen met de energetische vibratie van ons als collectief. Willen we een ander resultaat (lees: een betere leider), dan zullen we op een andere frequentie moeten gaan resoneren. Vergelijk het met een radiozender; Als de uitzending die je beluistert je niet aanstaat, dan schakel je over naar een andere frequentie tot je er één vindt die je wel bevalt.

Onze frequentie wordt bepaald door hoe wij ons voelen. Willen we afstemmen op een andere trilling, dan zullen we ons moeten richten op wat een beter gevoel geeft. Maar hoe doe je dat, als je weet dat je voor vier jaar of langer vastzit aan een ongewenste leider, zoals bijvoorbeeld Donald Trump?!
Door je te richten op een andere kant van die persoon!
't is maar hoe je het bekijkt - Bianca van BaastBen jij ooit gekwetst als kind? Heb je je toen voorgenomen om je minder gevoelig op te stellen? Heb je een soort pantser om je heen te bouwen? Blijf je sindsdien uit de buurt van wat jou het meest pijn doet? Raak je nog altijd boos, gefrustreerd of in paniek als het toch bij je in de buurt komt?

Elke leider, inclusief Adolf Hitler, Donald Trump, Mark Rutte en Geert Wilders zijn ooit gekwetst als kind. Hitler was bijvoorbeeld zelf van Joodse afkomst, maar probeerde dat op allerlei manieren te verbergen, om geen pijnlijke familiegeschiedenis op te rakelen. Hij dacht zijn pijn te kunnen wegnemen door heel het Joodse volk uit te roeien. Wat moet die man een zelfhaat en pijn gevoeld hebben! Eigenlijk was het een armzielige man als je het zo bekijkt.

Bij Donald Trump (en andere leiders) zien we hetzelfde. Genegenheid tonen, liefde uiten, zich kwetsbaar opstellen en zich openstellen voor anderen is een bedreiging voor Trump. De dingen die hij doet, doet hij voornamelijk om zichzelf te beschermen.
Donald Trump - links (op beiden foto's)


Kijk nu eens naar het kleine, gekwetste kind dat Trump werkelijk is (of een ander persoon waar je moeite mee hebt). Kun je hem optillen en troosten? Kun je hem zeggen dat het je spijt dat hij nooit geleerd heeft dat er ook andere manieren zijn om je staande te houden in deze wereld.

Kun je liefde voelen voor dat kleine mannetje? Kun je hem vergeven voor de manier waarop hij zijn pijn probeert te vermijden? Kun je geloven dat hij diep van binnen zijn muren liever opheft, zodat óók hij zich kan openstellen voor liefde en genegenheid? Kun je hem vergeven voor het feit dat hij nog niet duidelijk heeft hoe dit moet? Kun je begrijpen dat hij nog niet weet hoe hij zijn pijn en angsten onder ogen moet komen? 

Kun je naar zijn potentie kijken en hem daarop aanspreken in plaats van op hetgeen dat hij tot nu toe heeft laat zien? Kun je hem aanmoedigen om zijn kwetsbare kant te laten zien? Kun je hem complimenteren voor elke poging die hij doet om zijn muren af te breken. Kun je hem inspireren hier meer voor te kiezen?
En kun je dit alles ook voor jezelf doen? Want als we resoneren met deze leider, dan kunnen wij schijnbaar dezelfde troost, vergeving en hetzelfde begrip gebruiken…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten