2.2.16

Een glimp van je ziel en een (nieuwe) traditie

Na acht jaar hopen kwam Een glimp van je ziel bij toeval bij mijn zus terecht. Toen ze het schilderij na twee weken doorgaf verraste Femi haar met een mooie traditie. 

Femi via Facebook:
Soms bof ik! Zoals vandaag. Ik heb de eer om op het schilderij "Een glimp in je ziel" van de kunstenares Bianca van Baast, gedurende de komende 2/3 weken, te passen. Bij het zien van het schilderij 2 weken geleden was ik meteen verkocht. Het verhaal er achter vond ik ook bijzonder. Het is namelijk zo dat dit schilderij, gemaakt in 2007, sindsdien een "reis" door Nederland maakt. Iedereen in Nederland krijgt de mogelijkheid om hem 2 weken lang in huis te hebben en ervan te genieten. Daarna wordt het doorgegeven aan de volgende die vrijwillig op het schilderij wil "passen".

Vanaf vandaag mag ik als eerste Afrikaan en als de eerste Rotterdammer op "Een glimp in je ziel" passen dus. Wil je eventueel ook op dit schilderij passen, laat dit mij zo snel mogelijk weten. Dan kun je ook hiervan genieten.

Ik heb hem trouwens opgehaald in Tilburg bij Susanne van Baast (ja de zus van). Volgens een normale Afrikaanse traditie heb ik ook een Afrikaans schilderij uit Nigeria meegenomen. Hartstikke bedankt Susanne. Ik geniet nu al van het prachtige kunstwerk!

Femi S. te Rotterdam (2016)
Naar Nigeriaanse traditie. Een glimp van je ziel leidt tot het uitwisselen van kunst. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten