3.12.15

Uitnodiging lezing: Een glimp van je ziel – dichterbij jezelf

Op donderdag 10 december 2015 van 20.00 tot 21.30 uur geeft Bianca van Baast de lezing "Een glimp van je ziel – dichterbij jezelf" bij Spiritueel centrum Jasmijn - Tilburg

Aanmelden via de aanmeldbutton op www.spiritueelcentrumjasmijn.nl
Entree € 7,50 (incl. koffie of thee)

Spiritueel Centrum Jasmijn
Gondelstraat 2, 5017 CK Tilburg
www.spiritueelcentrumjasmijn.nl

Over de lezing: 

Heb je het gevoel dat je veel moet? Ben je uitgeput van alle verwachtingen die je probeert waar te maken? Heb je moeite met keuzes maken? Wil je meer plezier in het leven? Vraag je je af wat je reden van bestaan is?

Op zoek naar antwoorden zijn we geneigd om de oplossing buiten ons zelf te zoeken. Maar steeds meer mensen ontdekken dat ze hierdoor in kringetjes blijven ronddraaien zonder ooit tot een oplossing te komen. De enige weg die over blijft en die werkelijk een oplossing biedt is de weg naar binnen.

Steeds vaker wordt men dan ook aangemoedigd om ‘het hart te volgen’. Bianca van Baast noemt dit je bezieling volgen. Je ziel is te vergelijken met een navigatiesysteem. Het weet waarom je hier op aarde bent en hoe je een zo’n aangenaam mogelijk leven kunt leven. Maar daarvoor moeten we eerst de wensen van ons ego (verstand) en onze omgeving leren onderscheiden van onze ware essentie. Tijdens de lezing gaat ze hier uitgebreid op in, om ook jou je glimp van je ziel te laten ervaren.

Waarom is het belangrijk om zoveel mogelijk ‘glimpen’ van de ziel op te vangen? 
- Omdat je ontdekt wie je werkelijk bent. 
- Omdat je gaat beseffen dat niets gebeurt zonder reden.
- Omdat het makkelijker wordt om doelen te formuleren en te bereiken.
- Omdat omgaan met onaangename situaties eenvoudiger wordt. 
- Omdat je signalen sneller gaat herkennen.
- Omdat je zelfvertrouwen groeit. 
- Omdat loslaten en keuzes maken simpeler wordt.
- Omdat je gaat voelen wat de toekomst brengt. 

Over de gastspreker:
Bianca van Baast is van oorsprong kunstenares en docente. 
Via haar schilderijen en het project Een glimp van je ziel, waarbij het gelijknamige schilderij door Nederland reist, moedigt ze toeschouwers en deelnemers aan om zo veel mogelijk het hart te volgen. Je hart volgen, zo ontdekte ze, bestaat niet alleen uit doen wat je leuk vindt, maar betekend vooral leven naar wie je essentie bent. Wat dat inhoudt en hoe je dat doet toont ze in korte verhalen op haar blog www.glimpvanjeziel.nl en vertelt ze tijdens de lezing op donderdag 10 december bij Spiritueel centrum Jasmijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten