25.6.15

Verlangens, omarmen of loslaten?

Dromen worden werkelijk’ luidde de titel van een van mijn laatste nieuwsbrieven. In de mailing beschreef ik mijn waardering voor mooie en unieke locaties en hoe onwerkelijk het kan zijn om er rond te lopen, laat staan om er als kunstenaar je werk te mogen tonen. Maar nu kon ik melden dat ik dit jaar diverse exposities zou hebben op drie van die unieke droomlocaties.

Het vreemde er aan was dat ik niet eens zo bewust was geweest van deze dromen. Ik had me er niet aan vastgeklampt. Ik had er niet voor gevochten. Sterker nog ik had het naast me neergelegd met “het zou mooi zijn, maar het gaat waarschijnlijk toch niet gebeuren.”

Zo liep ik enkele jaren geleden door kasteel Arcen en dacht: “Wat een prachtig kasteel. Wat jammer dat ze geen exposities organiseren. Ik zou hier wel willen exposeren.” Twee jaar later werd ik uitgenodigd om er mijn werk tentoon te stellen.
Entree kasteel(tuinen) ArcenOngeveer een half jaar geleden zag ik een foto van de oude tramremise ‘De Hallen’ in Amsterdam en dacht: “Wat een mooie locatie voor een groepsexpositie. Zal ik eens informeren of ik er zo iets kan opzetten?” Maar bij de gedachten aan wat daar allemaal bij zou komen kijken legde ik het al snel naast me neer. Ik ben tenslotte kunstenaar, geen organisator.
Enkele maanden later werd ik uitgenodigd door een Amsterdamse galerie om mijn werk bij hen te exposeren. Ik had al ja gezegd nog voordat ik wist waar in Amsterdam ze zich bevonden. Toevallig(!?) waren ze net verhuist naar een nieuwe locatie: De Hallen!

Dromen, wensen, verlangen doen we de hele dag door. Misschien verlang je nu naar eten, drinken, rust, meer aandacht, warmte of juist verkoeling, naar een lieve aanraking, een betere gezondheid, meer gemak of mooie spullen. Hoe vaak en waarna je verlangt heb je meestal niet eens (bewust) in de gaten.
Hieruit kunnen we op maken dat verlangen een natuurlijk gegeven is. Het gebeurt automatisch. Gelukkig maar, want we hebben het nodig om onszelf te blijven ontwikkelen. Zonder verlangen komen we niet in beweging, is er geen reden voor groei en verbetering.
Into wonderland - Bianca van Baast
Het is dus logisch dat alles in het universum er op gemaakt is om onze verlangens te verwezenlijken. Wat heeft het anders voor nut om verlangens te hebben? En hoe zouden we anders kunnen evolueren

Maar hoe maak je je dromen dan werkelijk?
Eigenlijk hoef je hier niets voor te doen. Alles in het universum is tenslotte één. Zodra je iets wenst, wordt dit waargenomen door de rest van het universum en die vervult je wensen graag. Maar dan moet je het wel toelaten. En dat is vaak het moeilijkst. Want terwijl je verlangt, zendt je vaak tevens gedachten uit als:
- dat is moeilijk of zelfs onmogelijk. 
– Het is eng, onveilig of dom om zo iets te (willen) verwezenlijken
- dat gaat nog jaren duren voordat ik dat voor elkaar heb.
- dat ben ik niet waard
- het moet op een bepaalde manier, volgorde of in een bepaalde tijd gebeuren
- daar moet ik hard voor werken, studeren etc. 
- dit is waarschijnlijk niet het juiste moment
- dat valt niet te combineren met mijn gezin, baan etc.
En ook hierin komt het universum je graag tegemoet.

Wil je dus je wensen in vervulling zien gaan, dan is het van belang dat je begrijpt dat alles mogelijk is en dat het universum precies weet hoe het jouw dromen kan combineren met de wensen van anderen. Laat dus los hoe, wat en wanneer je verlangens werkelijk worden. Volg je inspiratie, doe wat je blij maakt en vertrouw op het universum, want die kiest altijd voor het best passende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten