18.2.15

Je eigen geluk creëren - deel II

Vervolg van Je eigen geluk creëren.

De energie die na de oerknal door het universum schoot blijkt puur bewustzijn te zijn. Dat betekent dat het verlangens kent om te creëren. Wij noemen dat ‘evolueren’. In het begin creëerde het eencellig micro organisme. Waarna enkele van die cellen besloten om samen te gaan werken. De meercellige organismes die hieruit ontstonden werden uiteindelijk zo groot dat ze taken gingen verdelen; Er kwamen cellen die zorgden voor de zuurstoftoevoer, voor de voedingstoffen, voor de afvalverwerking, etc. En zo ontstond onder andere de mens.

Hieruit kunnen we opmaken dat we bedoeld zijn om het universum, inclusief onszelf, vorm te geven. Wij noemen God de Schepper, maar hij heeft ons medescheppers gemaakt!
Uit het boek Spontane Evolutie door Dr Bruce Lipton en Steve Bhaerman Bewust creëren betekent bewust keuzes maken, maar niet op materieel gebied zoals je misschien zou denken. Want als alles uit energie bestaat, dan begint creëren ook met energie.

Heb je weleens gemerkt dat je energiefrequentie verandert als iets je blij of boos maakt. Een fijne gedachte kan je spontaan een nieuwe dosis energie geven, terwijl een minder leuke gedachte je helemaal leeg kan zuigen. En omdat we met elkaar in verbinding staan, zoals we in deel 1 zagen, merken anderen dat (on)bewust ook op, waardoor zij hun energiefrequentie weer aan jouw frequentie gaan aanpassen. En aangezien alles uit energie bestaat, geldt dit niet alleen voor mensen, maar voor alles in de kosmos.

Thinking of you - Bianca van Baast
Het universum werkt op deze manier als een soort bol.com. Via je gedachten, overtuigingen en gevoelens geef je energetisch aan wat je verwacht van het leven. Dit wordt waargenomen door de kosmos en zoals ‘besteld’ (terug)bezorgd. Men noemt dit de wet van resonantie of de wet van aantrekking; Wat je dus om je heen ziet is waarmee je energetisch resoneert. Of met andere woorden, je trekt aan wat je energetisch uitzendt. Het is een natuurwet, net als zwaartekracht.

Dit betekent dus dat zodra wij onze gedachten, overtuigingen en daarmee ook onze gevoelens aanpassen, we met andere dingen gaan resoneren en dus ook andere dingen aantrekken in ons leven. 
Stel jezelf dus eens de vraag: “Welke gedachten en overtuigingen mag ik vervangen om meer geluk en welvaart in mijn, en ieder ander, leven te brengen?”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten