12.11.16

23 november 2016 - lezing Een glimp van je ziel


Voel je je geleefd? Ben je uitgeput van alle verwachtingen die je probeert waar te maken? Heb je moeite met keuzes maken? Wil je meer plezier in het leven? Vraag je je af wat je reden van bestaan is?

Op zoek naar antwoorden zijn we geneigd om de oplossing buiten ons zelf te zoeken. Maar steeds meer mensen ontdekken dat ze hierdoor in kringetjes blijven ronddraaien zonder ooit tot een oplossing te komen. De enige weg die over blijft en die werkelijk een oplossing biedt is de weg naar binnen.

Steeds vaker wordt men dan ook aangemoedigd om ‘het hart te volgen’. Of zoals Bianca van Baast het noemt ‘je bezieling te volgen’. Je ziel navigeert je door het leven heen. Het weet waarom je hier op aarde bent en hoe je een zo’n aangenaam mogelijk leven kunt leiden. Maar hoe onderscheid je de stem van je navigatiesysteem (ziel) van je radio (ego) en je bijrijders (omgeving)?

Jarenlang dacht Bianca van Baast haar hart te hebben gevolgd. Maar in 2009/ 2010 kreeg ze met ontzettend veel tegenslag te maken waardoor ze begon te twijfel of ze überhaupt wel wist wat het betekende om je hart, of met haar eigen woorden, je bezieling te volgen.

Door dit alles besloot ze op zoek te gaan naar de werkelijke betekenis en waarom het leven en de wereld een stuk aangenamer worden als je  je bezieling volgt.

Wat ze ontdekte gaat totaal in tegen hetgeen wat onze maatschappij als 'normaal' betitelt. Toch is deze kennis ontzettend belangrijk, naar haar mening zelfs van levensbelang. Vandaar dat ze het met iedereen wil delen. Dit doet ze o.a. met haar schilderij Een glimp van je ziel dat al ruim 9 jaar door Nederland reist en haar gelijknamige blog. En op woensdagavond 23 november vertelt ze er over in een lezing bij het Huis voor zingeving te Moergestel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten