4.5.16

Geld, zorgen en vertrouwen – De sleutel tot meer rijkdom.

“Ik ga er elk jaar van uiteten,” zegt hij. “En dan trakteer ik mijn zus ook meteen”. Verbaasd kijk ik hem aan. Echt waar?! “Ja, je vindt het overal”, bevestigd hij vol overtuiging.

Ik volg een cursus boekhouden en een medecursist vertelt me net dat hij voor ruim €80,- per jaar aan geld vindt. Gewoon, op de grond, achtergelaten in winkelwagentjes enzovoorts. Het lijkt mij sterk. Als ik een stuiver per jaar vind is dat veel. Toch zet het me aan het denken. 

Alles wat je ervaart in het leven heeft namelijk te maken met wat je voor mogelijk houdt. En schijnbaar gelooft hij dat geld letterlijk voor het oprapen ligt. 

In de maanden na ons gesprek blijf ik me afvragen of het echt zo makkelijk is. 
Kan ik mezelf overtuigen dat geld overal te vinden is? Als het werkt voor hem, dan moet het toch ook voor mij werken?! 
Ondanks dat ik ooit (tot twee keer toe zelfs) een briefje van €50,- kwijtraakte, kan ik maar niet geloven dat een mens zoveel geld kan vinden in één jaar. “Maar,” houd ik me voor, “meer dan een stuiver vinden moet me toch wel lukken.”

Zo’n twee weken later zie ik tijdens een wandeling iets glimmen op het trottoir. Het blijkt een muntstuk van 20 cent te zijn. Het is meer dan een stuiver, maar nog geen keihard bewijs. 
Een paar weken later vind ik al fietsend, een twee euromuntstuk. Toeval? Mij verbaast het, want hoger dan een muntstuk van 50 cent heb ik nooit eerder gevonden.
Klein wonder - Bianca van Baast 
In de jaren daarna vind ik opvallend meer muntstukken dan voorheen. En er gebeuren nog meer opmerkelijke dingen omtrent geld en overtuigingen. 
Daarnaast merk ik, dat als ik moeite doe (bewust zoek), er minder geld op mijn pad komt dan wanneer ik er niet mee bezig ben. 

Op een avond, terwijl ik naar huis loop, bedenk ik me hoe heerlijk het is om geld te kunnen loslaten. Om je er geen zorgen over te maken en het zelfs te kunnen weggeven als je dat wenst. En juist dan zie ik een dubbeltje op de grond liggen. Dankbaar voor de kleine dingen die me worden aangeboden raap ik het op en grap ik tegen mezelf dat ik mijn portemonnee maar beter open kan houden, omdat je maar nooit weet of er nog meer komt. En inderdaad, enkele meters verderop ligt er weer 10 cent.

Two Suns - Brad Kunkle 
Schijnbaar is het deze relaxte houding die miljonairs zo rijk maakt. Volgens het blad 'Vermogend Nederland - Dutch Wealth report 2015' maken bemiddelden zich beduidend minder zorgen over geld dan andere mensen. Ik vond dit opmerkelijk. Ik had juist verwacht dat hoe meer je hebt, en dus kunt kwijtraken, hoe meer zorgen je er over maakt. Maar dat is dus niet zo.


Precies zoals de (natuur)wet van aantrekking bevestigt, is het juist de overtuiging, en daardoor ook het vertrouwen, dat er altijd geld is en dat er altijd mogelijkheden zijn om aan geld te komen, dat zorgt dat mensen welvarend worden en gefortuneerd blijven.

Vraag jezelf dus eens af hoe jij je zorgen kunt verminderen en je gevoel van vertrouwen kunt vergroten.

3 opmerkingen:

 1. Een bijzonder verhaal. Maar zo zie je wat het je oplevert als je je ogen en oren open houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Marion.
   Het grappige is dat ik enkele maanden nadat ik dit schreef mijn voordeur uitstapte, me bukte om - wat ik dacht - wat afval uit mijn voortuin op te rapen en ontdekte dat het geen afval was, maar een verfrommeld briefje van 20,-!!!

   Verwijderen
 2. It verbalizes a limitless imagination. I am totally impressed with the factual transformation skill of author used for transforming his thoughts and presented here. Impressed with deep meaning of this article.cursus boekhouden zzp

  BeantwoordenVerwijderen