10.4.15

De sleutel tot al het wenselijke

De hele olifant in beeld -
Marja de Vries

“We hebben al zoveel panden bezocht maar niets lijkt geschikt,” zegt mijn gesprekspartner iets of wat teleurgesteld. Het is donker in de auto, maar de dashboardlichtjes tonen de focus op haar gezicht. We bezochten zojuist een lezing van Marja de Vries naar aanleiding van haar boek ‘De hele olifant in beeld’ en rijden nu naar huis. “Het zal nog wel even duren voordat we iets geschikts vinden,” zegt ze nog niet helemaal berustend.


Het is jammer, bedenk ik me, dat de informatie die we vanavond hebben ontvangen nog niet helemaal eigen gemaakt is, want dan zou ze een heel andere, minder intensieve route bewandelen om haar droomlocatie te vinden.

Hoewel ik het anders verwoord deel ik via ‘Een glimp van je ziel’ dezelfde informatie als Marja de Vries. Tijdens de lezing had ik dan ook regelmatig de neiging om op te staan en de spreekster aan te moedigen om er dieper op in te gaan. De 7 universele wetten waar zij over sprak zijn naar mijn mening van groot lang, omdat de mens die deze wetten begrijpt en kan toepassen de sleutel in handen heeft tot zingeving, liefde, vrede, welvaart en gezondheid.

Het is te veel informatie om er in deze blogpost uitgebreid op in te gaan, maar ik kan je wel de juiste richting in sturen via de volgende stappen.

1. Bepaal wat je wilt. Hiermee bedoel ik niet het geld, de auto, relatie, lichaam of baan die je wilt, maar het ideale gevoel die deze dingen je brengen. Kies dus niet wat functioneel is, maar juist datgene waar je blij van wordt of voldoening geeft.

2. Weet dat ondanks de oerknal, die alles uit elkaar deed spatten, alles nog steeds in het universum met elkaar in verbinding staat; Jij en datgene waar je naar verlangt dus ook. 


3. Alles bestaat uit energie, inclusief jijzelf, je gedachten, overtuigingen en gevoelens. Wat jij ervaart in jouw leven weerspiegelt de frequentie waarin jouw energie zich bevindt. Zodra jij je gedachten, overtuigingen en gevoelens aanpast, verandert je energiefrequentie. Zo verschijnen er nieuwe dingen in je leven en verdwijnt het oude dat niet meer met jou resoneert.

Mirror mirror - Bianca van Baast


4. Mediteer of vind activiteiten waar je helemaal in op kunt gaan. Op dit soort momenten zul je merken dat je alle gedachten, gevoelens en overtuigingen kunt loslaten en ervaar je dat je mag ZIJN wie je bent en dat het NU goed is zoals het is. Je laat dan (in)spanningen, verwachtingen en oordelen los en laat het ‘hoe en wanneer’ over aan de kosmos. Die weet tenslotte precies wanneer een verandering moet plaats vinden, op de meest ideale manier, voor elke betrokkenen. 

5. In onze kindertijd en zelfs daarvoor (in de baarmoeder) hebben wij onbewust overtuigingen opgedaan die ons nu kunnen belemmeren om positieve veranderingen in ons leven aan te brengen. Hierdoor kunnen we te veel vasthouden aan hetgeen dat we niet willen en vinden er geen of zelfs ongewenste veranderingen plaats. Hoewel punt 4 dan de beste oplossing is -tijdens meditatie alles loslaten en in het NU ZIJN- kan het verstandig zijn om hulp in te schakelen, zodat belemmerde overtuigingen vervangen kunnen worden voor ondersteunende.

Bovenstaande punten vragen om een constante alertheid; om je bewust te worden van wat je voelt, denkt en doet, en om dit daarna zoveel mogelijk los te laten. Die constante alertheid is onmogelijk om vol te houden, maar wie er bewust tijd voor uittrekt en zichzelf traint zal merken dat het steeds makkelijker gaat. Je wordt je niet alleen bewuster van jezelf en je omgeving, maar gaat verbanden zien waaruit blijkt dat het universum echt voor je kan werken, je trekt vaker ‘toevalligheden’ aan en oplossingen lijken zonder moeite naar je toe te komen.

Expansion - Paige Bradley 
Mijn gesprekspartner uit de inleiding zou het zoeken naar een bedrijfspand kunnen loslaten, en de oplossing naar haar kunnen laten komen, door:

1. te bepalen welk gevoel zij wil hebben bij de onderneming en het bedrijfspand. Bijvoorbeeld vrijheid, trots, blij, voldaan en ontspannen. (Een vision/mood board kan hier bij helpen.)

2. te vertrouwen op het feit dat alles in het Universum weet wat zij wil, omdat het met haar in verbinding staat, en aan haar wensen wil voldoen.

3. te begrijpen dat alles werkelijkheid kan worden, omdat het universum vol energie is en met deze energie creëert, inclusief het ideale bedrijfspand in de juiste tijd en omgeving. En dat ze door vast te houden aan ‘zo wil ik dat het gaat’ ze het universum beperkt om eventueel iets beters te vinden dan zij kan bedenken. 
Daarnaast is het verstandig dat ze haar gevoelens en gedachten over haar onderneming en samenwerking met anderen onderzoekt om te kijken of daar belemmeringen zitten die haar onbewust tegenhouden om het ideaal pand te vinden.

4. te ontspannen en er op te vertrouwen dat het universum haar zal inspireren om tot actie te komen op het juiste moment. Misschien raakt ze dan onverwachts in gesprek met iemand die haar verwijst naar haar ideale pand, of komt ze tot een heel andere oplossing die nog veel meer vervuld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten