10.12.14

Vallen of vliegen?

Ken je die cartoons waar een animatiefiguurtje komt aanrennen en ontdekt dat hij ineens op de rand van de afgrond staat? Balancerend en met de hakken in de grond probeert hij te voorkomen dat hij in de diepte valt. En altijd komt er een groep achter hem aan die net zo plotseling moet stoppen. Ze botsen tegen elkaar aan, veroorzaken opstoppingen en stoten per ongeluk enkele leden het ravijn in.

De sprong - Bianca van Baast
Volgens velen staan wij nu ook op de rand van de afgrond. De wereld is in nood, de Mayakalender voorspelde het einde van de wereld zoals wij die kennen in december 2012. De Azteken voorzagen al een nieuwe tijdsperiode in oktober 1992 en veel meer volkeren en religies kondigden grote veranderingen aan rond deze tijd. Volgens de astrologie heeft dit te maken met de overgang van het vissentijdperk (waarin macht, hebzucht en het ego centraal stonden) naar het Watermantijdperk (waarin we liefde, eenheid en licht ontwikkelen).
Deze overgang blijkt al een tijdje bezig en zal nog jaren voortduren.

Ongeacht of dit alles waar is of niet, moeten we erkennen dat veel systemen en denkwijzen die decennia,-, soms zelfs eeuwenlang hebben gewerkt ons nu vooral belemmeren. In plaats van vasthouden aan wat ooit zinvol was moeten we loslaten en op zoek naar betere oplossingen. Het heeft geen zin om nog langer op die rand te blijven staan waar het steeds drukker wordt.

Is het je wel eens opgevallen dat men zich nooit ernstig bezeert in cartoons? De karakters zijn even gedesoriënteerd, maar borstelen al snel het vuil van zich af en lopen vrolijk verder.

Iets nieuws proberen is misschien eng, maar op de rand balanceren geeft veel meer onzekerheid. Beter kunnen we springen. En wie weet, vliegen we!!!
Purification - Tomasz Alen Kopera

Guillaume Apollinaire:

"Kom naar de rand," zei hij.
"We kunnen niet, we zijn bang!" reageerden ze.
"Kom naar de rand," zei hij.
"We durven niet, wij zullen vallen!" reageerden ze.
"Kom naar de rand," zei hij.
Ze kwamen.
Hij duwde hen.
En ze vlogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten