1.11.14

Leestip: De kracht van kwetsbaarheid door Brené Brown

De kracht van kwetsbaarheid -
Brené Brown
Perfect proberen zijn leidt tot onnatuurlijk handelen, ongemakkelijke situaties en (creatieve) verlamming. Het omarmen van imperfectie daarentegen betekend compassie voor jezelf, creatief handelen, vertrouwen in je intuïtie en ontspannen leven vanuit bezieling. Kortom het leven wordt een stuk leuker als je je kwetsbaar durft op te stellen.

Brené Brown beschrijft in haar boek 'De kracht van kwetsbaarheid' wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico's zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. We associëren het met onzekerheid en risico's. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde.
Ze moedigt de lezer in De kracht van kwetsbaarheid aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid en te omarmen en uitdagingen aan te gaan.

BoekenBoeken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten