11.1.19

Twee wolven en de eerste stap naar liefde

Ik lig op mijn rug in het hoge gras. In de verte hoor ik auto’s rijden. Dichterbij zingen vogels, zoemen insecten en neem ik geritsel waar in het gras. Naast me hoor ik zijn ademhaling en zie ik zijn buik ritmisch op en neer gaan. Zal ik me naar hem toedraaien en kussen? Ik vermoed dat hij het niet erg vindt.

Ik ben verliefd. Daar twijfel ik niet aan. Maar wil dat zeggen dat ik een relatie wil met deze man? Ik voel onrust in mijn buik. Schijnbaar moet ik eerst iets duidelijk krijgen voordat ik een beslissing maak.
Het gevoel doet me denken aan het verhaal van de twee wolven, waarin grootvader zegt: ‘Er vechten twee wolven in mij’. Waarop zijn kleinkind vraagt: ‘Wie gaat er winnen, opa? ‘ En de oude man antwoordt: ‘Degene die ik voed’. 
Ook in mij vechten twee wolven. En als ik goed luister hoor ik de eerste zeggen: ‘Kus hem! Laat hem niet gaan. Het is zo’n lieverd, zo’n schattige kluns, zo’n chaoot. Hij kan wel een vrouw als jou in zijn leven gebruiken. Iemand die voor hem zorgt, hem liefheeft en opbouwt.’
Yin Yang Wolves -  Jonas Jödicke
De tweede zegt: ‘Voordat je beslist, denk hier eens over na; hij is groot, sterk en direct, bijna bot zelfs. Soms is hij zo vol zelfvertrouwen dat het je bang en onzeker maakt. Als je hem kust, doe dat dan omdat je kiest voor de uitdaging, het avontuur, de ervaring. Doe het onvoorwaardelijk, zonder er iets - nu of in de toekomst - voor terug te verwachten.
Luister niet naar de eerste wolf, want je kunt een man niet veranderen als hij dat niet wil. Als je een relatie begint om hem te redden, eindig je als zijn moeder in plaats van zijn minnares. Zoiets leidt uiteindelijk alleen maar tot bitterheid.
Mocht je beslissen om hem te kussen en dit leidt tot een relatie, zie dan elk moment waarin jij je onzeker of minder voelt als een kans om te groeien. Leer van zijn kracht, zie de potentie van jullie beiden en kies er voor om die te ontwikkelen. Grijp elke situatie aan om je zelf te ontplooien en sterker te worden, ongeacht of je samen bent of niet. Benader elke keuze als een experiment, zet elke nieuwe stap vanuit nieuwsgierigheid en enthousiasme en voel je bovenal vrij om ten allen tijden nieuwe keuzes te maken.

Ik hoor de wolven aan en neem mijn beslissing. De wolven in mijn buik komen tot rust. Ik draai me om, leg mijn hand op zijn wang en breng mijn lippen naar de zijne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten